Sælg af en virksomhed i Danmark


Salget af en virksomhed i Danmark

Når du planlægger at sælge din virksomhed i Danmark, er det vigtigt at forberede sig godt. I denne artikel hjælper vi dig med at give dig et overblik over de områder, der er vigtige for at sælge din danske virksomhed bedst muligt. Vi giver et indblik i de forskellige typer af købere, folk der kan hjælpe i salgsprocessen og omkostningerne ved at sælge din danske virksomhed. Yderligere, er der mere information om hvordan du forbereder dig selv i salgsprocessen med din virksomhed og hvordan vi kan hjælpe dig i den forbindelse. Hvis du ønsker at drøfte nogle specifikke områder eller har nogle spørgsmål angående din egen virksomhed da kontakt os venligst - for at lære mere om mulighederne for at sælge din virksomhed.
 

Hvordan sælger man en virksomhed i Danmark?

Skal en M&A rådgiver kende din industri?
Teamwork og industrikendskab er kernekompetencerne i CFIE M&A netværket. Vi kombinerer geografi med dybdegående industrikendskab. Vi har rådgivere med viden indenfor et stor antal niche industrier. Ved siden af den lokale rådgiver kan du vælge en M&A rådgiver med stor industribaggrund. Når vi hjælper klienter med at sælge deres virksomhed har vi altid en lokal person på jorden, som arbejder sammen med en industri M&A ekspert. Disse rådgivere, som hjælper med at sælge din virksomhed I Denmark har et europæisk team bestående af mere end 50 M&A rådgivere i ryggen, so m også kender potentielle købere til din virksomhed.

Hvordan forbereder man sig, når du skal sælge din virksomhed i Danmark?

Timing er vigtig, før du begynder at sælge din virksomhed i Danmark. Du skal forbedre din virksomhed, før du begynder en aktuel salgsproces af din virksomhed.. Du skal optimere din juridiske struktur, så du øger dine chancer for at gennemføre et salg af din virksomhed. Du skal også synliggøre, at virksomheden kan drives uden dig, så snart du har solgt til en køber. For et detaljeret overblik af områderne, som du bliver nødt til at forbedre, når du sælger din virksomhed venligst tryk her.  

Typer af købere til din danske virksomhed

Salg af din virksomhed er en vigtig beslutning – dette sker efter at du har brug megen tid og energi for at få din virksomhed til at differentiere sig. Motiverne for at sælge din virksomhed kan være af personlige eller strategiske grunde. I tilfældet af,  at der ikke er nogle efterfølgere i en familievirksomhed, er et MBO måske en løsning så virksomheden bliver på hænderne af personer som er tæt knyttet til familien. Et sådan virksomhedssalg kan muliggøres ved at arbejde sammen med en dansk M&A rådgiver. Hvis du ønsker, at optimere pris er det bedre, at sælge til en strategisk køber. Et salg betyder ikke nødvendigvis at sælge hele virksomheden, et salg kan også være at sælge en minoritet eller majoritet af virksomhedens anparter/aktier. Venligst tryk her hvis du ønsker at have et detaljeret overblik af de forskellige typer af købere til din virksomhed.
Jo større reach, jo bedre prise? Inden for Europa er der købere, som er kapitalstærke og villige til at betale en høj pris for din virksomhed. For at dette er muligt er krydsnational M&A en nødvendighed for at opnå en højere pris. Krydsnational M&A kan hjælpe dig med at få en god pris for salget af din virksomhed. Krydsnational M&A er ikke kun for store multinationale virksomheder men også virksomheder med en omsætning omkring 5 mio euro og mere. Mange europæiske købere er interesseret i at komme ind på det danske marked, hvor der er potentielle højindkomst kunder. Disse europæiske virksomheder kan være køberen af din virksomhed.

Hvilken typer af personer kan hjælpe dig i en salgsproces?

Vi ser mange forskellige måder hvordan personer sælger deres virksomhed. Vi ser også mange forskellige typer af rådgivere. Spørgsmålet angående hvem der skal sælge din virksomhed er vigtigt. Nogle gange vælger folk at gøre det selv, via deres advokat, ven, eller med hjælp fra en regnskabsassistent eller v.hj.a en erfaren M&A rådgiver. Vi synes, at det er klogt, at bruge en erfaren person, som arbejder med at sælge virksomheder til daglig. Her giver vi et detaljeret overblik over rådgivere som er brugt i praksis til at sælge deres virksomhed.

Er det dyrt at sælge din virksomhed i Danmark?

Det er vigtigt at have en god ide omkring omkostningerne ved at sælge din virksomhed i Danmark. På den anden side er det også vigtigt at se på alle de mange omkostninger, der er forbundet med at drive virksomheden. Det er dog vigtigt at have en klar ide om hvilke services der skal leveres og rådgivernes baggrund. Vi ser ikke kun på de aktuelle ”ud af lommen” omkostninger men vurdere omkostningerne i en bredere forstand. Salg af din virksomhed er at sælge dit livsværk. Dermed er det nødvendigt at processen eksekveres på den rigtige måde. Hvad er omkostningerne, hvis du taler eller sælger til den forkerte køber, eller ender op med slet ikke at sælge? Alternativt, hvis du får problemer med at modtage fremtidige betalinger (earn out) relateret til et salg af din virksomhed vil omkostningerne af virksomhedssalget være meget høje. Venligst læs yderligere hvis du vil vide mere om omkostningerne ved et virksomheds salg. Hvis du ønsker at komme med et oplæg på salget af din virksomhed venligst kontakt os.

Ønskede virksomheder i Danmark (nuværende købsmandater)

Vi har nogle klienter, som er interesseret i at købe virksomheder i Danmark. De kan være interesseret i din type af virksomhed. Disse købere er interesseret I at købe virksomheder i Danmark. I Ønskede virksomheder i Danmark kan du finde ud om vi har nogle købsmandater til din virksomhed, som du ønsker at sælge.

Når en virksomhed sælges

Hvis du planlægger et salg af din danske virksomhed så tøv ikke med at kontakte os. M&A rådgiverne i Corporate Finance in Europe er parate til at hjælpe dig med at sælge din virksomhed. Vi giver gratis rådgivning hvis tiden til at sælge er rigtig for dig, og hvis der er mulighed for yderligere forbedringer af din virksomhed.